olan

            

            Istoria Bisericii Elim are unicitatea ei, prin care este evidentă providenţa lui Dumnezeu, de la primul pas făcut prin credință. În luna Iulie 2000 un grup restrâns de frați la care s-au mai alăturat pe parcurs și alții au pus bazele noii biserici, au format un bord de  conducere iar ca pastor a fost ales Florian Șanta. Noua biserică a început să funcționeze sub numele de First Romanian Apostolic Church. Luna următoare, August 2000 au început primele servicii divine. La primele întâlniri s-a pus în discuție cumpărarea unui locaș care să ofere posibilitatea  tuturor să vină și să se închine împreună. Acest proiect a fost realizat doar un an mai târziu. Din Aprilie 2001 biserica a intrat în posesia clădirii în care își desfășoară activitatea și în prezent. 

            În acest timp pastorul Florian Lucaciu a preluat conducerea bisericii. Din anul 2002 biserica funcționează sub numele de First Romanian Pentecostal Church. Anul 2004 a marcat demararea unui amplu process de reconstruire și remodelare prin care fiecare încăpere și-a căpătat uniformitate în stil și utilitate maximă. La slujitorii ordinați ai bisericii, din anul 2005,    s-au adăugat trei frați diaconi.

          Pastorul Florian Lucaciu s-a retras din slujirea de pastor în 2006 și a rămas ca pastor onorific, iar pastorul acestei biserici a fost ales fratele Cosmin Avram. Din timpul slujirii sale biserica funcționează sub numele de Elim Romanian Pentecostal Church. Prin intermediul televiziunii Credo TV a început să fie transmisă o emisiune lunară care contribuie la răspândirea Evangheliei pe calea undelor.

         Din anul 2012 fratele Cosmin Avram s-a retras din activitatea de păstor al acestei biserici cu scopul de a continua o lucrare misionară în România unde s-a mutat cu familia în primăvara anului 2013. Pastor al bisericii, din 2012 a fost ales fratele Corneliu Olan. Slujirea acestei comunități crescânde de credincioși este asigurată de Corul Mixt și Fanfară care s-au înființat chiar de la deschiderea bisericii, la care s-au adăugat apoi Corul de Fete și Corul Bărbătesc. Grupurile de închinare, soloștii și recitatorii, alături de frații care propovăduiesc Evanghelia aduc prospețime și frumusețe slujirii. De la prima înregistrare de membri care a numărat peste 100, prin harul Domnului biserica numără 300 de copii la care se adaugă tinerii și membrii majori care duc împreună la un număr de peste 800.  Duminica și în fiecare seară a săptămânii au loc servicii divine, studii biblice, stăruințe, repetiții, seminarii și alte activități care se adresează nevoilor spirituale ale comunității noastre.

            Biserica Elim se simte onorată să vă fie o gazdă primitoare atunci când ve-ți trece prin această parte a Statelor Unite și ve-ți alege să vă închinați împreună cu noi.        


© 2024 Elim Atlanta Romanian Pentecostal Church |  Website by credo.tv
Back to Top